MIKÄ STUDIO?

Flavour Studio on opetuskeittiö- ja tapahtumatila, jossa järjestetään kokkikouluja sekä ruoka-aiheisia tapahtumia. Studiolla järjestetään myös kaikille avoimia kursseja raaka-aineista, tekemiseen painottuvia workshop -tapahtumia sekä laajempia kokkauskursseja. Vetäjinä toimivat eri osa-alueiden erikoisosaajat, jotka johdattelevat oman alueensa pariin. Tiedotamme tapahtumista pääasiassa verkkosivuilla sekä facebook -ryhmässä.

Flavour Studio kysymyksien valossa:

Miksi Flavour Studio on perustettu?

Kiinnostus makuja ja raaka-aineita kohtaan on noussut uudelle tasolle – kokkaaminen on trendikästä  ja ruoka puhuttelee kaikkia. Raaka-aineet, eri valmistusmenetelmät, terveellisyys ja eri maiden ruokaperinteet ovat löytäneet tiensä päivittäisiin keskusteluihin ja yhä useampi haluaisi tietää lisää ja oppia jotain uutta.  Tätä varten Studio on perustettu – kohtaamispaikaksi makujen ympärille, kaikille makujen ystäville.

Flavour Studion toimintamalli

Flavour Studio antaa eri asiantuntijoille mahdollisuuden tulla jakamaan osaamistaan yksityistilaisuuksissa sekä kaikille avoimissa tapahtumissa. Tapahtumilla on erilaiset tavoitteet ja toteutustavat.

Esimerkiksi Flavour Sessions -tapahtumissa syvennytään johdannon mukaisesti tuotteisiin, niiden historiaan, eri tekniikoihin ja tekijöiden tarinoihin.  Tapahtumat ovat kaikille avoimia ja yhdistävät tietoa, tekemistä sekä maistelemista tavalla, jonka tavoitteena on tarjota jotain uutta kaikille.

Erilaisia iltamia, illan mittaisia kokkausiltamia järjestetään toiveiden mukaan – Flavour Studiolle voi siis lähettää myös pyynnön / ehdotuksen kurssista tai aihealueesta ja pyrimme toteuttamaan sen.

Yksityistilaisuuksina järjestetään Flavour Studion kurssimenujen kokkikouluja sekä A21 ravintolan menuun perustuvia iltamia. Tilauksesta laadimme myös muunlaisia menuja.

Flavour Studion arvot & yhteistyö

Uteliaisuus ja raja-aitojen rikkominen ovat Flavour Studion toiminnan perusarvoja. Ruoka on kulttuuria, tiedettä, teknologiaa ja kohtaamisia. Kantavana ajatuksena on tavoittaa mahdollisimman monia ja tuoda esille erilaisia näkökulmia ruokaan ja ruokakulttuuriin. Yksi näkökulma tähän asiaan on yhteistyö, jota tehdään Helsingin kaupungin tukemana eri ruoka-alan toimijoiden kanssa. Esimerkiksi Ruokatieto ry sekä Työväenopisto käyttävät Studiota kouluttaakseen nuoria ja ruoasta kiinnostuneita kaupunkilaisia. Kokeellisempaa kehitystä  varten on olemassa Flavour Experiments -tapahtumat, joissa pyritään eri lähestymisien kautta kysymään keskeisiä kysymyksiä liittyen ruokaan ja ruokakulttuuriin. Studiolla  keskiössä on kuitenkin aina mutkaton oleminen ja inspiroituminen. Tavoitteena on, että Studiossa ei jännitetä ja koulutuksen sijaan keskiössä on viihtyminen.

Ketkä ovat Flavour Studion taustalla?

Flavour Studion taustalla ovat samat kaverukset, jotka ovat on perustaneet Suomen parhaaksi palkitun cocktailbaarin sekä sen sisareksi innovatiivisen ruokaravintolan A21 Diningin. A21 on kuitenkin paljon muutakin – se on ennen kaikkea koulutus – ja konsultointiyritys, joka on alunperin perustettu tukemaan laadukkaamman ja elämyksellisemmän juoma – ja ruokakulttuurin kehittymistä suomessa.   Cocktailbaarin piti alunperin olla koulutuskeskus. Ammattilaisten ja kuluttajien innostaminen ja osaamisen jakaminen oli perustettaessa pääpainopiste. Se n mukaisesti  tapahtumia ja koulutuksia on pidetty vuosien varrella kattavasti – ammattilaisille yli 300 tapahtumaa ja kuluttajille reilusti yli 2000 tapahtumaa. Tämän ajatuksen pohjalta on perustettu Studio kaikille yhteiseksi tekemisen, oppimisen ja viihtymisen paikaksi, makujen studioksi.

Mitä Studiolla on tehty?

Monipuolisesti laidasta laitaan, esimerkiksi: Kokkikouluja, cocktailkouluja, istuvia illallisia, seminaareja, ruokakultturistrategian valmistelua ja muita workshopeja, tuotelanseerauksia, tuotetestauksia, televisiosarjojen –  ja mainosten kuvauksia, hääjuhlia ja hääjatkoja, DJ iltamia ja muuta. Tutustu joihinkin tapahtumiin galleria -osiossa.


[object Object][object Object]